AFORAMENT LIMITAT I VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES AL DUEL ATLETA VS CAVALL DE SON PARDO

La nova normativa sanitària, entre altres coses, obliga a limitar l’aforament de l’hipòdrom a 1.000 persones

 

Amb motiu de la celebració de l’esdeveniment duel Atleta VS Cavall del divendres 28 d’agost a l’hipòdrom Son Pardo, davant la previsió d’una elevada assistència de públic a la jornada i en compliment de la nova normativa sanitària publicada al BOIB extraordinari núm. 143 del 18 d’agost de 2020, l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, juntament amb la Federació Balear de Trot, han elaborat un protocol d’actuació per a la reunió i han hagut de prendre la decisió de posar a la venda de forma anticipada un màxim de 1.000 entrades, a un preu simbòlic de 2,20 €, per poder controlar l’aforament.

La venda d’entrades es realitzarà a les oficines de l’IEHM als hipòdroms de Son Pardo i Manacor a partir del dilluns 24 d’agost i amb una limitació d’un màxim de 5 entrades per persona. A més, per poder adquirir les entrades s’haurà de presentar el DNI i només s’acceptarà, de forma presencial, un DNI per persona. D’aquesta manera es pretén garantir que pugui accedir la quantitat més gran de gent possible a la vegada que es compleixen les noves normes establertes pel Govern.

Aquesta mesura se suma a altres que ja es practicaren als hipòdroms al reinici de la competició, després de l’aturada el mes de març amb l’establiment de l’estat d’alarma del Govern a tot el territori espanyol, com són l’ús obligatori i correcte de la mascareta, l’ús de gel hidroalcohòlic, la desinfecció de les instal·lacions i el manteniment de la distància de seguretat, mesures que en tot moment es varen complir fins a l’obertura de les portes dels hipòdroms al públic.

El protocol d’actuació de la FBT-IEHM pretén garantir la seguretat d’esportistes, personal i assistents de la jornada a un dels escassos esdeveniments que s’han organitzat durant l’estiu als hipòdroms.

A continuació adjuntem protocol d’actuació per a la reunió de carreres de divendres 28 d’agost a l’hipòdrom Son Pardo: PROTOCOL ACTUACIÓ 28-08-2020

 
PROTOCOL D’ACTUACIÓ PER LA REUNIÓ DE CARRERES DE L’HIPÒDROM SON PARDO DE DIA 28/08/2020

1.- La competició es durà a terme amb aforament limitat a 1000 persones.

2.- Tindran accés a l´hipòdrom 4 persones per cavall inscrit a la reunió de carreres.

* Si una quadra té dos cavalls inscrits, rebran un màxim de 3 acreditacions més, i a partir del tercer cavall inscrit pot rebre 2 acreditacions més per cavall. En cada cas estaran inclosos el conductor i entrenador de cada cavall.

Per la seva acreditació hauran de recollir una polsera identificativa de les oficines de l’IEHM fins divendres 28 d’agost a les 12 hores.

3.- El públic haurà d’adquirir una entrada per poder assistir a la jornada. Es farà una venda anticipada d’entrades a les oficines de l’IEHM a Son Pardo i a Manacor a partir del dilluns 24 d’agost en horari d’oficina (de 9 a 14 h.) al preu de 2,20 €.

Es podran adquirir un màxim de 5 entrades per persona, portant de forma presencial, el seu DNI.

4.- Les persones convidades per l’organització portaran físicament la seva invitació, que hauran de mostrar al control d’entrada juntament amb el seu DNI per acreditar la seva identificació.

5.- La premsa que vulgui cobrir l’esdeveniment s’haurà d’acreditar amb 72h. d’antelació enviant les seves dades a comunicació@hipodromsonpardo.com. Rebrà una autorització que haurà de dur en paper, juntament amb el seu DNI.

6.- Serà obligatori en tot moment l’ús de mascaretes protectores dins de l’hipòdrom, fins i tot pels conductors durant la competició. La mascareta s’ha d’usar correctament, i ha de cobrir des del septe nasal fins a sota la barbeta, ajustant-se correctament a la cara.

7.- Les instal·lacions de l’hipòdrom estan proveïdes de gel hidroalcohòlic per al seu ús freqüent, obligatori a l’entrada al recinte.

8.- S’ha de respectar una distància d’un metre i mig entre el públic assistent, llevat de les persones convivents.

9.- Els esportistes i cavalls podran accedir per una entrada a les quadres nord i una a les sud, i el públic i mitjans de comunicació només podran entrar per l’entrada principal de l’hipòdrom.

A les tres entrades hi haurà personal de seguretat.

10.- Els banys seran netejats i desinfectats contínuament per personal especialitzat.

11.- No podrà accedir a l’hipòdrom cap vehicle, excepte aquells de persones discapacitades amb autorització prèvia d’accés.

12.- A la zona de lliurament de dorsals i passaports equins es guardarà en tot moment la distància de seguretat d’1,5 m.

13.- El recinte està proveït de gel hidroalcohòlic a l’entrada de quadres.

14.- Els conductors dels cavalls han de lliurar a la FBT una declaració responsable conforme a què en els darrers catorze dies anteriors no han tingut cap simptomatologia compatible amb la COVID-19, que no han obtingut un resultat compatible amb presència d’infecció activa a una prova diagnòstica de COVID-19, que no han conviscut amb persones que hagin estat declarades un cas confirmat de COVID-19 i que no han tingut contacte estret amb malalts per COVID-19.

15.- L’hipòdrom obrirà les portes a les 18 hores per l’accés dels esportistes i a les 19 hores pel públic en general.