BILLIE DE MONTFORT GUANYA EL GRAND PRIX DES BALEARES

L’hipòdrom Son Pardo ha acollit aquest passat diumenge una de les jornades de carreres més destacades de l’any, amb el Grand Prix des Baleares com a prova estrella del programa.

Aquesta reunió, organitzada conjuntament entre la Federació Espanyola de Carreres al Trot i la Federació Francesa, constituïa la tercera etapa del Circuit de promoció de la raça francesa a Europa.

El Grand Prix des Baleares 2019 ha estat una carrera sense massa sorpreses respecte als pronostics, ja que ha guanyat una de les favorites, Billie de Montfort.

Donada la sortida s´ha col·locat davant Blues d´Ourville, seguit per Bocage d´Ortige, Eridan i Usert du Landret. Bocage d´Ortige ha intentat passar davant al primer pas per meta, però sense èxit, mantenint-se Blues d’Ourville al capdavant, seguit per Eridan i Usert du Landret, per la corda. Billie de Montfort s’ha obert a l’exterior, situant-se darrere Eridan. Al segon pas per meta Volcan de Bellande ha atacat i ha agafat l’esquena de Billie de Montfort. L’egua menada per Gabriel Gelormini ha rematat i ha protagonitzat un mà a mà amb Blues d´Ourville que, finalment ha guanyat l’egua entrenada per Sebastién Guarato, sobre la distància de 2.650m. Amb un temps d’1’14”4. Blues d´Ourvile ha finalitzat segon i tercer Eridan, a 1’14”5 i 1’14”9 respectivament. El cavall resident a Mallorca que més bona plaça ha aconseguit ha estat Usert du Landret, amb Toni Frontera, que ha acabat sisè.

Finalitzada la carrera Dominique le Bellaige, president de la Federació francesa, acompanyat per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, del president de la Federació Espanyola de Carreres al Trot, Joan Llabata i del president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías, han lliurat un trofeu i una flassada commemorativa al guanyador de la prova.

El Grand Prix des Baleares constitueix la segona carrera més important del calendari de trot de les Illes, amb una dotació de 50.000 euros en premis i la participació d’alguns dels millors cavalls francesos del moment, nou d’ells arribats en avió expressament per córrer aquesta prova. La màxima inscripció permesa en aquesta carrera, millor que en altres etapes del tour, demostra no sols el bon nivell esportiu de Mallorca sinó que les instal·lacions de Son Pardo són competitives en l’àmbit europeu.

Els mateixos menadors del Grand Prix des Baleares han corregut una prova de revenja, amb la particularitat que ho han fet a regnes de ponis, el que ha fomentat un ambient distès entre els corredors. La guanyadora de la cursa ha estat a. Hardy, menant la poni Pinta.