CAP DE SETMANA DE BONES CARRERES ALS HIPÒDROMS DE MALLORCA

Cap de setmana de bones carreres als hipòdroms mallorquins, amb dues nocturnes, una el divendres a Son Pardo i una altra al dissabte al Municipal de Manacor.
A Son Pardo tres carreres destacaven en el programa, el Gran Premi d’Estiu, el debut dels poltres de dos anys i el Premi Pedro J.Garcías.

Dojo de Ladil guanyà el Gran Premi d’Estiu, una carrera amb molts de relleus al capdavant, però que el menador del cavall de la Quadra Ladil va saber llegir, esperant el millor moment per a atacar i aconseguir la victòria. A la sortida Francina JS i Diva CL s’hi barallaren per fer-se amb el cap i corda. Finalment va ser Francina JS qui se situà davant mentre que Diva CL galopava quedant distanciada. Carbo de Ladil s’acostava a la capdavantera. Emocion BS avançà metres a la recta d’enfront de tribuna i un poc més endavant superà Francina JS col·locant-se primer. Fantastic BS retallà metres als cavalls que rodaven davant. A la sortida del revolt Francina JS s’obrí a l’exterior i s’emparellà a Fantastic BS, avançant fins a tornar a ser primera al toc de campana. Aquests dos cavalls lluitaren pel cap en tot moment. A 500 metres de meta Fantastic BS agafà molts de metres d’avantatge a la resta de participants, sortint del darrer revolt en solitari, mentre que Dojo de Ladil treia cap a l’exterior i rematava amb força, acostant-se a Fantastic BS. Als darrers 100 metres Dojo de Ladil ja era davant, guanyant a 1’14’‘2 a regnes de Jaume Fluxà. Segon va ser Fantastic BS i tercera Estrella Duran.

Els poltres de dos anys, de la generació “I” debutaren a la carrera inaugural de la reunió. Tot i les desmuntades d’alguns dels debutants, va ser una carrera emocionant, amb una arribada ajustada que finalment atorgà la victòria a Ivan de Font. El cavall de la Quadra Morro guanyà a 1’21’‘1 sobre 1.650m. menat per Joan Antoni Riera. La segona posició se l’adjudicà Indian Crown HM i la tercera In Love Star HM.

El Premi Pedro J. Garcias era la tercera especial de la reunió, una prova per a cavalls nacionals sobre 2.150 metres i 13 participants en la pista. Després d’haver comandat durant tot el recorregut Heroica Duran, als darrers metres Holandes Star i Glad to Meet You forçaren amb ell un mà a mà per la victòria. Finalment va ser Holandès Star a regnes de Joan Fluxà qui guanyà la partida a 1’17’‘9. Segon finalitzà Glad to Meet You i amb la tercera posició s’hagué de conformar Heroica Duran.

Al Municipal de Manacor la prova més esperada era el Premi Mallorca, per a cavalls nacionals de 3 anys sobre 2.050 metres i una dotació de 4.000 euros en premis.
Darrere l’autostart Hizzary Duran era la més ràpida, acompanyada per Hoppla, que per l’exterior agafava el cap i corda uns metres més endavant. Halcon Rapide l’acompanyava situant-se en segona posició. Aquestes posicions es mantingueren sense canvis fins passada la recta d’enfront de tribuna, on Hug de s’Hort, que rodava en quarta posició, intentava acostar-se al capdavant per l’interior del pilot, emparellant-se uns metres amb Halcon Rapide. No li va durar gaire aquesta posició, ja que Halcon Rapide tot d’una accelerà per l’exterior, col·locant-se segon. Al pas per meta Hoppla comandava la carrera, seguir per Hizzary Duran segon per la corda i Halcon Rapide per l’exterior. Darrere ells rodaven Hug de s’Hort i Horabaixa de Llevant. Iniciada la darrera volta Halcon Rapide tornà a accelerar, passant davant al toc de campana. Hoppla no es va deixar intimidar i aquests dos cavalls s’allunyaren considerablement de la resta del pilot, protagonitzant un mà a mà per la victòria. A la darrera recta Halcon Rapide mantenia un lleuger avantatge sobre Hoppla i s’adjudicava la primera plaça a 1’19’‘2. Hoppla era segona i Huracan de Font tercer, aprofitant bé els darrers metres.

Fotos: Irene M. Pery