DOJO DE LADIL S’IMPOSA AL PREMI PRESIDÈNCIA DEL CONSELL DE MALLORCA

Primera jornada de carreres oberta al concurs de totes les categories de conductors a l’hipòdrom Son Pardo, amb un programa de sis carreres i dues especials, el 28è Premi Presidència del Consell de Mallorca i el 17è Gran Premi de Primavera.

El Premi Presidència del Consell de Mallorca ha estat la carrera que ha aixecat més expectació de la reunió dominical palmesana, prova per a cavalls nacionals a partir de 4 anys. Els 12 participants havien de completar un recorregut de 2.150 metres per poder optar als 6.000 euros que posava en joc la prova.

Fortunato Dream ha marcat la pauta pràcticament tot el recorregut, situant-se al cap i corda des de la mateixa sortida. Darrere ell s’ha col·locat Francina JS i Aquiles Duran. Aquestes posicions s’han mantingut sense canvis fins als darrers 800 metres, punt en el qual Dojo de Ladil ha atacat per l’exterior, col·locant-se al costat de Fortunato Dream, a la posició de la mort. A 500 metres de la conclusió Fortunato Dream lluitava amb Dojo de Ladil per la primera plaça, Aquiles Duran espitjava amb força i Fantastic BS cercava forat per avançar posicions. A sortida de curva Dojo de Ladil superava tots els contrincants, enfilant la darrera recta en solitari i imposant-se a 1’14”7, seguit per Aquiles Duran, que continuava amb la seva progressio ascendent, i Fantastic BS, que trobava el lloc per fer-se amb la plaça de podi. Aquests dos cavalls aconseguien la mateixa reducció que el guanyador.

VIDEO DE LA CARRERA

La prova inaugural era el 17è Gran Premi de Primavera, també reservada a cavalls nacionals, de 4 anys i amb només 5 participants sobre els 1.650 metres. Glamour de Font ha estat la gran dominadora de la prova. Ja des de la mateixa sortida l’egua menada per Toni Valls s’ha situat al capdavant, marcant el seu ritme. A la seva esquena des dels primers metres s’ha col·locat Gas de Font, seguint les petjades de la capdavantera. En tercera línia ha rodat en tot moment Goliat de Clide. Aquestes posicions s’han mantingut sense canvis fins als darrers metres. Glamour de Font ha mantingut la primera posició, adjudicant-se la victòria a 1’14”3 menada per Toni Valls. Segon ha estat Gas de Font i tercer Goliat de Clide.

VIDEO DE LA CARRERA

En tercer lloc s’ha disputat una carrera per a poltres de 3 anys, de la generació “H”, aspirants a córrer el pròxim Gran Premi Nacional, amb el concurs de 15 efectius sobre 2.150 metres. Ha guanyat Hereu de Ladil a 1’17”1, seguit per Huracan de Font i Hosol Pou Rafal.

VIDEO DE LA CARRERA

Fotos: Irene Matas