EL CONSELL DE MALLORCA ACTUALITZA LES MESURES PREVENTIVES DE CONTENCIÓ DEL COVID-19

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pels consellers i conselleres executius, ha informat que seguint les darreres indicacions acordades pel Govern, autonòmic i estatal, el Consell ha ajustat les mesures preventives al nou escenari de contenció reforçada. D’aquesta manera, el Consell actualitza les restriccions en relació esdeveniments, activitats i funcionament de centres, serveis i instal.lacions de la institució insular, que s’afegeixen a les mesures ja adoptades els darrers dies per afrontar la situació sanitària derivada del coronavirus.

«Són mesures per contenir l’extensió del virus, temporals i conjunturals, que anirem avaluant constantment», ha apuntat la presidenta. Cladera ha insistit en llençar un missatge de tranquil·litat i confiança, però també de responsabilitat individual com col.lectiva. «Perquè aquestes mesures funcionin, tots i cadascun de nosaltres hem d’assumir la nostra responsabilitat individual per evitar més contagis» ha dit. «Si tots actuam amb la màxima responsabilitat, serem més a prop de contenir el virus en les pròximes setmanes i estarem en condicions d’avançar la recuperació de la normalitat econòmica i social».

Quant a les mesures que afecten a l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca són les següents:

Competicions i esdeveniments esportius

  • Es tanquen les instal.lacions esportives de la nostra competència, que són les instal.lacions de Sant Ferran, Hipòdroms de Son Pardo i Manacor
  • Se suspenen les competicions a aquestes intal.lacions
  • Això s’afegeix a l’ajornament o suspensió de les activitats esportives organitzades per la Direcció Insular d’Esport, que inclouen competicions d’esport base i altres competicions i concentracions esportives.
  • Se suspenen les cites del servei de Medicina Esportiva

En aquest sentit l’IEHM ha emès un comunicat mitjançant el qual informa del tancament dels hipòdroms Son Pardo i Municipal de Manacor, inicialment des del 14 al 29 de març, quedant suspeses totes les jornades de competicions programades als dos recintes hípics, així com els entrenaments. Per garantir el benestar dels animals estabulats als hipòdroms es permetrà passejar-los per la pista petita, mentre que la de competició romandrà tancada. Així mateix, s’insta als propietaris d’aquests cavalls estabulats als hipòdroms que prenguin les mesures de prevenció adients, per evitar qualsevol contagi.

Aquestes mesures estrictes tindran una vigència revisable de 15 dies.

VIDEO DE LA PRESIDENTA DEL CONSELL DE MALLORCA, ON EXPLICA LES MESURES RELACIONADES AMB LES COMPETICIONS ESPORTIVES