ES GONYADOR DE FONT JA TE UNA PLAÇA AL PILOT DEL GRAN PREMI NACIONAL

El poltre de les Quadres Morro guanya el Critèrium dels 2 Anys de Son Pardo

La victòria al Critèrium dels 2 Anys era la més cobejada pels participants de la marató de 12 carreres que es celebrava a l’Hipòdrom Son Pardo el dimarts 15 de novembre.
La importància d’aquesta prova residia en què el guanyador, a més del premi en metàl·lic, aconseguia una plaça directa al pilot del Gran Premi Nacional que se celebrarà el mes de maig a les instal·lacions palmesanes. Amb aquesta cursa, començava la ronda de quatre proves classificatòries per a la Gran Clàssica del Trot nacional.
Dels 14 productes en pista, dos cavalls partien com a grans favorits, Enemic que a les darreres actuacions havia baixat en dues vegades el rècord de la generació, deixant-lo a 1’16”5 sobre 1.650 metres; i Es Gonyador de Font, que afrontava la carrera com a participant amb més sumes guanyades.

Estrella Duran va agafar el cap només llançar-se l’autostart, però als pocs metres va ser rellevada per Espiga des Llorer. Enemic per l’exterior anà avançant posicions, situant-se entre els capdavanters. Poc abans del toc de campana Enemic es desmuntà, quedant darrere. Es Gonyador de Font avançà pel segon carril i al toc de campana ja era tercer, darrere Espiga des Llorer i Estrella Duran i emparellat a Eira de Jord. Al darrer revolt Espiga des Llorer i Es Gonyador de Font es parellaren pel cap, però en arribar a la darrera recta el de les Quadres Morro ja dominava. Així s’imposà sense massa complicacionsa 1’18’’1 menat per Joan Toni Riera. Segona va ser Espira des Llorer a 1’19’’0 amb Toni Frontera i en tercera posició arribà Enigma de Ladil a 1’19’’1 amb Tinita Pocoví a les regnes.

D’aquesta manera, el guanyador ja té assegurada la plaça per diputar el Gran Premi Nacional de Trot 2017.