FRANCINA JS I VARIUSO DU BOUFFEY PROTAGONISTES DEL DIA DE LES ILLES BALEARS A SON PARDO

Els cavalls de la Quadra Sa Marina i HM guanyen el 36è Gran Premi Govern de les Illes Balears i el 36è Premi Illes Balears, proves especials de la reunió dominical
Jornada dominical i festiva a l’hipòdrom Son Paro, amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, amb un programa de 7 carreres i dues proves especials, el 36è Gran Premi Govern de les Illes Balears, per a cavalls nacionals i el 36è Premi Illes Balears, per a internacionals.

En primer lloc es disputà la reservada a nacionals, amb un recorregut de 2.150m. i una dotació de 6.000 euros en premis. Onze eren els efectius que sortiren darrere l’autostart, disposats a fer-se amb la victòria. Francina JS va ser la gran dominadora de la carrera, imposant el seu ritme des de la mateixa sortida. L’egua de la Quadra Sa Marina va ser la més ràpida darrere l’autostart, seguida per Tintin de s’Hort, per la corda i Carbó de Ladil. 500 metres més endavant Francina JS i Tintín de s’Hort seguien liderant la carrera, però Fortunato Dream es col·locava tercer per l’exterior. Dojo de Ladil esprintava i avançava posicions progressivament, fins a col·locar-se al costat de Francina JS, primer en el segon carril. Tintin de s’Hort quedava tercer per l’interior. A la recta final Francina JS es destacava, dominant els darrers metres, Dojo de Ladil aguantava la segona posició mentre que Tintin de s’Hort botava, quedant distanciat. Fortunato Dream aprofitava per agafar la tercera posició. Francina JS guanyava la carrera a 1’15”6 menada per Guillem Riera.

Just després va ser el torn dels internacionals, amb la mateixa distància que els nacionals i 4.000 euros en joc. En aquest cas eren 12 efectius damunt l’arena. Vixel intentà agafar el capdavant a la partida, seguit per Adriano Roannais i Variuso du Bouffey, però el cavall de la Quadra Ladil no aconseguia la primera posició, que s’adjudicava el cavall de la Quadra HM. Des d’aquesta posició Variuso du Bouffey marcava la velocitat que més li convenia, acompanyat per Adriano Roannais, tercer rodava Alto du Lys en els 1500 metres i el rellevava Azur des Gresvres al toc de campana. Als darrers 500 metres Variuso du Bouffey seguia davant, però darrere ell es situaven Athos du Roc i Beautifu Elde. Així s’arribà a la darrera recta, on Variuso du Boufey consolidava la seva voctòria a 1’14”3 a regnes de Joan Antoni Riera. Segon era Cactus Jack, que avançava als darrers metres i tercer Athos du Roc.
Una vegada finalitzades les carreres es va fer lliurament d’un trofeu al guanyador de mans de Toni Muñoz, gerent de la Fundació per a l’Esport Balear, acompanyat per Lluís Socías, president de l’Institut de l’Esport Hípic i Joan Llabata, president de la Federació Balear de Trot.