FRANCINA JS S’IMPOSA AL DERBY DELS 4 ANYS

Interessant jornada de carreres aquest diumenge a l’Hipòdrom Son Pardo, amb un programa de sis carreres d’entre les quals destacava el Derby dels 4 Anys.

Va ser una carrera a la qual Francina JS imposà el seu ritme, comandant des de la mateixa sortida, seguida per Fantastic BS i Far West VX, mentre que Furiosa SS es feia un lloc entre les posicions capdavanteres per l’exterior de la pista, fins situar-se tercera, al costat de Fantastic BS. A 1500 metres de la conclusió Francina JS seguia davant, però Furiosa SS començava a pressionar, posant-se quasi al costat de la capdavantera i retallant-li metres progressivament. Així s’arribà a la darrera recta, moment al qual Francina JS s’allunyà de la resta del pilot, imposant-se a 1’17”9, sobre 2.650 metres, menada per Guillem Riera. Segon va ser Futur Duran, després d’una bona rematada final a 1’18”1. En tercer lloc trepitjà la meta Far West VX a 1’18”2.

Una altra prova destacada era el Premi Andreu Ripoll, per a cavalls de raça francesa, amb un recorregut de 2.650m.

Drop Atout va ser el dominador quasi tot el recorregut, posant-se al capdavant només llançar-se la sortida, seguit per Barango a la corda i Bolide d’Occagnes per l’exterior. Al primer pas per meta aquestes posicions es mantenien sense canvis. Drop Atout va anar marcant el ritme que més li convenia, seguit per Barango, però una volta més endavant era Courlay Jack qui rodava tercer pel segon carril. Al darrer revolt Drop Atout i Barango es disputaven la primera plaça, entrant a la recta final emparellats, mentre que Evidence d’Elma, que havia rodat per les darreres posicions durant tot el recorregut, començava a avançar en una esprintada que deixava enrere a la resta de competidors. Els tres cavalls lluitaren els darrers 200 metres per la victoria, essent finalment per a l’egua menada per Toni Frontera, que guanyava a 1’17”2. Segon i tercer eren Barango i Amadeus Juske a 1’17”3 i 1’17”5 respectivament.

Errol Flynn HM va ser el guanyador del Premi Juan Lladó Juan, per a nacionals, damunt 2.650 metres. El cavall de la quadra HM va fer un temps d’1’17”4, a regnes de Joan Bauzà. La segona plaça va ser per a Dominant i la tercera per a Estrella de Font.