GRAND PRIX DES BALÉARES A SON PARDO

La segona carrera més important de l’any a Son Pardo, ha estat presentada avui amb la presència del Conseller de Turisme, Andreu Serra

El Tour Europeu del Trotador Francès 2017 arriba a Mallorca. El diumenge 29 de setembre es disputarà el Grand Prix des Baleares a l’hipòdrom Son Pardo.

Aquesta prova ha estat presentada avui matí, a les 10.00h a la Sala VIP de l’Hipòdrom Son Pardo, amb la presència del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socías i el seu homònim de la Federació Española de Carreras de Trote, Joan Llabata.

El conseller de Turisme i Esports ha destacat la sinergia que s’ha establert entre la Conselleria, l’Institut Hípic i la Federació, que afavorirà una legislatura del canvi per al sector. Segons ha explicat, el fet que l’Institut Hípic s’hagi traslladat a l’àrea de Turisme té una intenció molt clara, potenciar aquest esport per posar-lo al capdavant de l’oferta turística.

En aquest sentit ha posat èmfasi en la necessitat d’obrir els hipòdroms a tothom, no sols als mallorquins, sinó a un turisme que coneix i al que li agrada aquest esport. La realització de proves de primer nivell europeu ajuda a convertir Mallorca en un reclam per a aquells esportistes i aficionats als cavalls de carreres que volen visitar l’Illa, una bona manera de conjugar turisme i esports i desestacionalitzar Mallorca, oferint atractius alternatius al sol i platja. Així, segons Andreu Serra, Son Pardo constitueix en un lloc clau per donar una oferta i una imatge diferenciada de Mallorca.

Lluís Socías, president de l’Institut Hípic de Mallorca ha recalcat que els hipòdroms a Mallorca són públics i gratuïts, fet que la gent ha de conèixer per poder venir a gaudir d’aquests espais i d’un esport i un espectacle de qualitat. A més, s’ha compromès a fer feina per mantenir les instal·lacions en condicions, tasca que ja s’ha començat.

Joan Llabata, president de la Federación Española de Carreras al Trote, ha ressaltat que la tercera etapa del Tour Europeu del Trotador Francès és la que millor inscripció ha tengut i la rellevància dels cavalls que vendran a disputar-lo, tot superant les barreres geogràfiques que existeixen entre Mallorca i França. Això denota que Mallorca resulta atractiva pels esportistes, que volen venir a competir a Son Pardo i evidència una feina ben feta entre organismes per organitzar aquest esdeveniment.

Els actes previs a la gran carrera s’iniciaran amb l’arribada en avió dels nou cavalls francesos que disputaran el Grand Prix a l’aeroport de Son Sant Joan, el dissabte 28 de setembre a les 13:40h.

El diumenge dia 29, a partir de les 16:00h., començarà una de les jornades de carreres de més rellevància del calendari anual, amb la disputa del Grand Prix des Baleares com a prova més destacada.

El Grand Prix des Baleares és la tercera de les cinc carreres que formen part del Circuit Europeu del Cavall de Raça Francesa, a la qual només hi poden participar cavalls d’aquesta raça, amb la peculiaritat que la meitat dels participants es desplacen en avió des de França per córrer contra cavalls francesos residents a les Illes. Les dues primeres carreres puntuables es varen disputar a Bèlgica i Suïssa.

La carrera compta amb un recorregut de 2.650 metres i una dotació de 50.000 euros, la segona més important a les carreres de trot de les Illes. Esportivament es tracta d’una carrera de Grup II, segona en ordre d’importància entre les categories esportives europees i serà retransmesa per Equidia, canal especialitzat en hípica, que emet en més de 40 països arreu del món.

Els millors cavalls residents a França que han confirmat la seva participació són: Billie de Montfort, amb quasi 2 milions d’euros guanyats, Beau Gamin, guanyador de la passada edició i amb més de 700.000 euros al seu palmarès i Eridan, que supera els 600.000 euros de guanys

La jornada especial conclourà amb la disputa del Mini Grand Prix des Baleares, una prova a la qual els menadors de la prova estrella de la reunió tornaran a enfrontar-se però a regnes de ponis.