HEIDI WEST LA MILLOR EGUA DE 3 ANYS

L’Hipòdrom Son Pardo ha celebrat la primera sessió de la doble jornada hípica d’aquesta setmana, amb un programa de bones carreres, de les quals en destacaven tres: el XII Gran Premi d’Egües, el XX Derby dels 4 Anys i el Premi Real Sociedad Hípica de Mallorca.

La més important del programa era la reservada a les femelles de 3 anys, de la generació “H”, prova dotada amb 12.000 euros a repartir entre les set primeres classificades. Les aspirants al podi han hagut de recórrer 2.150 metres.

Heidi West ha estat la gran dominadora de la cursa, situant-se davant des dels primers metres de carrera i dominant el ritme del recorregut. En els primers compassos ha estat Helen Llinaritx la que ha rodat segona, acompanyada per Heroica Duran. A 1500 metres de la conclusió Heroica Duran s’ha col·locat segona, seguida per Hallelujah, que recuperava metres després de la sortida. Al toc de campana Heidi West seguia imposant el rirtme que més li convenia, amb Hallelujah pressionat-la i Helen Llinaritx en la tercera posició. Al darrer revolt Hallellujah ha intentat emparellar-se a la capdavantera, però a la sortida de la corba Heidi West ha accelerat i ha enfilat la darrera recta davant, imposant-se a 1’15”6 menada per Francesc Bennàsar. D’aquesta manera l’egua de Tomeu Bauzà no sols es llevava l’espina del Gran Premi Nacional sinó que batia el rècord de la carrera, que estava establert en 1’15”9 des de 2011. Segona ha estat Harajah Blai amb una forta rematada per l’exterior i tercera Heroica Duran.

12è Gran Premi d'Egües

La generació “G”, de 4 anys actualment, han tingut el seu moment en la prova inaugural, en el Derby dels 4 Anys, carrera a la qual només han participat 6 exemplars, que han completat un recorregut de 2.650 metres per poder optar als 6.000 euros que ha posat en joc la carrera.

Guacamole ha complit amb el seu paper de favorit, imposant-se sense massa dificultats a la resta de contrincants, tot i que Grec de Llevant, que ha finalitzat segon, li ha plantat cara a la darrera recta. Galactic ha estat el més ràpid a la partida, seguit per Gin Tonic Duran i Grec de Llevant, però 500 metres més endavant Gin Tonic Duran prenia la iniciativa, amb Guacamole a la seva esquena, mentre que Galactic quedava tercer per la corda. A 1500 metres de meta Guacamole ha passat davant, posició que ha mantingut fins al final, Gin Tonic Duran ha quedat segon i tercer seguia Galactic. Aquestes posicions s’han mantingut sense canvis fins a l’entrada del darrer revolt, moment en el qual Grec de Llevant s’ha obert a l’exterior i pel tercer carril ha intentat passar a la resta de cavalls capdavanters. A l’inici de la darrera recta Guacamole i Grec de Llevant han rematat amb força, protagonitzant una arribada emocionant. El cavall de la Quadra Tot un Somni s’ha imposat, marcant el mateix crono que el segon classificat, Grec de Llevant, a 1’17”7. La tercera plaça se l’ha adjudicat Gin Tonic Duran.

Derby 4 Anys

El Premi Real Sociedad Hípica de Mallorca, per a nacionals d’edat dobre 2.150 metres que era puntuable per a la Copa RSHM. Enemic ha estat el guanyador, dominant la darrera volta, rellevant a Easy Maker, que s’ha fet seus els 1150 primers metres. El cavall de la Quadra Ja Vorem, a regnes de Mateu Bosch, ha marcat un temps d’1’14”7. Segona ha estat Easy Maker SB i tercer De Blai.

La pròxima jornada de carreres a l’Hipòdrom Son Pardo serà demà dimecres, a partir de les 18:35h. Mb la disputa de la X Final del Torneig TF Egües.

Premi RSHM