HELI POU RAFAL ES CLASSIFICA AL GRAN PREMI NACIONAL

L’egua de la Quadra Es Pou d’es Rafal guanya a regnes de Victoria Ginard. Beautiful Elde s’imposa al Ciutat de Palma

Jornada matinal i plujosa amb regust Sant Sebastianer a Son Pardo, amb un programa de sis carreres i dues proves destacades al calendari hípic, el Premi Gengis Khan, classificatòria directa per al Gran Premi Nacional i el Premi Ciutat de Palma, per a cavalls internacionals.

El Premi Gengis Khan, reservat a poltres nacionals aspirants a córrer la gran Clàssica del mes de maig, comptava amb 15 participants que havien de recórrer una distància de 2.150m.

Darrere l’autostart Halcon Rapide es col·locà davant, seguit per Heroïna d’Abril i Hroica Duran. El cavall de la Quadra Son Mas Vell mantingué la primera posició, marcant el ritme que més li convenia, mentre que darrere ell s’alternaven Hoppla a 1500 metres del final, Hereu des Pres al toc de campana i Heli Pou Rafal a 500 metres de meta. Aquesta egua rematà amb força i enfila la darrera recta primera, guanyant la prova a 1’20”2 menada per Victòria Ginard. Segon va ser Halcon Rapide i tercer Hereu des Pres. Amb aquesta victòria l’egua de la Quadra Es Pou des Rafal es garanteix una plaça al primer pilot del Gran Premi Nacional 2020.

Finalitzada la carrera el propietari va rebre un trofeu commemoratiu de mans de Lluís Socias, president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i de Joan Llabata, president de la Federació Balear de Trot.

El Premi Ciutat de Palma congregà 10 cavalls internacionals sobre la distància curta de 1.650 metres. Vixel va ser el dominador de la carrera els primers metres, seguit per Variuso du Bouffey darrere l’autostart i Beautiful Elde 500 metres més endavant. El cavall de la quadra HM rellevava el de la quadra Ladil a 500 metres de meta i tots dos enfilaven la darrera recta lluitant per la victòria. Finalment Beautiful Elde guanyava a 1’16”3 menat pel francès Emmanuel Allard. Segon era Vixel i tercer Variusso du Bouffey.