HILLARIOUS DREAM GUANYA EL 41è CAMPIÓ DE CAMPIONS

Jornada dominical a l’hipòdrom Son Pardo, amb un complet programa de carreres que ha albergat tres carreres especials, el 41è Campió de Campions, el Derby dels 5 Anys i el Memorial Pedro Cabrer.

El Campió de Campions era una de les darreres proves especials reservades a la generació “H” de tres anys, quedant només el Gran Premi d’Egües, que es disputarà el dia 1 de desembre a Son Pardo.

A la clàssica d’avui han competit 9 nacionals de tres anys sobre 2.650 metres pels 8.000 euros de la dotació.

A la partida Helen Llinaritx i Huracan de Font han lluitat per la primera plaça, seguits per Halcon Rapide. 500 metres més endavant Hunter JS, que progressava des de la cinquena plaça, el rellevava al capdavant. Segon era Halcon Rapide i tercera Helen Llinaritx. A 1500 metres de la meta Hunter JS seguia marcant el ritme, però Helen Llinaritx, per la corda, rodava segona i Hereu de Ladil es recuperava d’una mala sortida, acostant-se al grup. Al toc de campana, el pupil de la Quadra Ladil ja era segon, darrere Hunter JS. Helen Llinaritx quedava tercera, engabiada a la corda. Així han arribat a la recta final, moment en el qual els cavalls s’han obert i començat a rematar. Hillarious Dream, que ha fet tot el recorregut en la cua del grup, ha rematat amb moltissima força, lluitant de valent l’arribada amb Helen Llinaritx. Finalment el de la Quadra Tot un Somni s’imposava a 1’16”2 menat per Joan Bauzà. Segona era Helen Llinaritx i tercer Hereu de Ladil.

El Derby dels 5 Anys congregà un total de 9 dels millors nacionals de la lletra “F” sobre 2.150 metres. La prova estava dotada amb 6.000 euros en premis i era una de les classificatòries del Gran Premi dels 5 Anys.

Furiant Deco s’ha mostrat intratable. Quasi des de la mateixa sortida s’ha col·locat davant del pilot, en un mà a mà particular amb Francina JS. Fntastic BS rodava tercer. Així, amb aquests tres cavalls a les primeres posicions, s’ha arribat al toc de campana, moment en el qual Fiblo de Font ha aconseguit rodar en segona posició, a prop del capdavanter. A 500 metres de la conclusió Furiant Deco seguia davant, Fiblo de Font segon i tercer es col·locava Fresquet de Llevant, que progressava des de la part posterior del grup. A la darrera recta Furiant Deco s’ha mostrat superior, guanyant a 1’14”6, menat per Guillem Riera. Fresquet de Llevant ha estat segon i tercer Fiblo de Font.

Encetà el programa de carreres el Memorial Pedro Cabrer, també per a cavalls nacionals, de quatre anys, sobre 2.150 metres.

En els primers metres va ser Gin Tonic Duran el que agafà la iniciativa, però pocs metres més endavant el substituïa al cap i corda Guacamole, posició que no abandonaria en cap moment. El cavall d’Onofre Puigserver es col·locava a la seva esquena, estalviant forces de cara a l’arribada. Galactic era tercer per la corda, seguit per Grec de Llevant. Aquestes posicions s’han mantingut sense canvis fins al toc de campana, moment en el qual Ginebro per l’exterior intentava acostar-se a la part davantera del grup i Gin Tonic RS, que rodava darrere Grec de Llevant intentava reagrupar el pilot. A la darrera recta Guacamole seguia davant, imposant el seu ritme, però Gin Tonic Duran esprintava, acostant-se al favorit. Guacamole canvià el ritme i trepitjà la meta en solitari, marcant un crono d’1’15”1 a regnes de Joan Bauzà. Segon era Gin Tonic Duran i tercer Gin Tonic RS amb un bon remat final per l’exterior.

CAMPIÓ DE CAMPIONS 2020

Derby dels 5 Anys

Memorial Pedro Cabrer