HIPER COKTAIL ES CORONA COM A REI DEL TROT NACIONAL

L’hipòdrom Son Pardo ha celebrat la seva Gran Diada Hípica, amb una doble sessió de carreres, una el matí i una altra l’horabaixa, entre les quals destacava el 87è Gran Premi Nacional de Trot.

Ha estat una Gran Diada Hípica molt diferent de la que s’havia de celebrar el tercer diumenge del mes de maig, ja que la COVID-19 ha obligat no sols a modificar la data, sinó que s’ha hagut d’adaptar a les noves normatives sanitàries, limitant l’aforament a 1.000 persones, entre altres coses, i reduint el nombre de carreres considerablement, passant-les a altres dates del calendari per permetre a la quantitat més gran de gent possible gaudir de les tradicionals proves destacades d’aquesta especial reunió. Tan sols s’han mantingut en la Gran Diada Hípica el Gran Premi Sencers i Egües i el Premi Dart Hanover, que s’han corregut en la sessió matinal.

El Gran Premi Nacional, prova més important del calendari de trot, ha donat la sortida a les 18:20h. Enguany es presentava com una prova molt oberta, sense cap favorit clar a la victòria, encara que dos poltres eren presents a tots els pronòstics: Heidi West (1) a regnes de Francesc Bennàsar i Hoppla (3) amb Joan Bauzà. Halcón Rapide (8) amb Guillem Andreu, Hereu de Ladil (12) amb Jaume Fluxà i Hiper Coktail (9) amb Toni Frontera eren altres rivals temuts per la resta de participants, tot i que el seu dorsal de sortida no els afavoria gens.

Darrere l’autostart la més ràpida ha estat Heli Pou Rafal per l’exterior, emparellada amb Hoppla. Uns metres més endavant Hoppla passava davant dominant la cursa. Darrere ells es col·locava Heidi West. Hosol Pou Rafal i Hizzary Duran eren distanciats. A 700 metres de la sortida Hoppla seguia marcant la pauta amb Huracan de Font al costat, per l’exterior, Heli Pou Rafal tercera per la corda i Heroica Duran quarta. Al toc de campana les posicions davant seguien igual, però Holandès Star i Hiper Coktail, que rodaven a la coa del grup, s’han obert a l’exterior, avançant fins a les primeres posicions.

A l’entrada del darrer revolt Hiper Coktail s’ha emparellat a Hoppla i junts han enfilat la darrera recta. Hiper Coktail s’ha situat davant a mitjan recta, mentre que per l’exterior rematava amb força Heli Pou Rafal. Hiper Coktail s’ha imposat amb contundència a 1’15”7 menat per Toni Frontera. Segon ha arribat Hoppla i tercera Heli Pou Rafal tots dos a 1’16”1.

VIDEO GRAN PREMI NACIONAL

El Gran Premi Sencers i Egües, segona prova en importància de la Diada, tancà la sessió matinal de carreres. En ella es congregaren un total de 15 cavalls i egües internacionals, que havien de recórrer 2.150m. per poder optar als 6.000 euros de la dotació.

Bamba du Ponthieu ha estat la més ràpida a la sortida, lluitant amb Amaya Djob i Valued Love per agafar el cap i corda. Abans d’entrar al primer revolt Bamba du

Ponthieu ja era davant, marcant un elevat ritme de carrera. Valued Love i Amaya Djob eren segon i tercera respectivament. Espagna Sport i Bachard rodaven emparellats en quarta posició. Abans de finalitzar la recta d’enfront de tribuna Bachard avançà posicions, col·locant-se al costat de Bamba du Ponthieu a mitjan revolt nord i exigint a la pupil·la de Toni Frontera un esforç per aguantar la primera plaça. Vendetta Royale també avançava i s’emparellava, per l’exterior a Valued Love, que rodava a l’esquena de Bamba du Ponthieu. Al toc de campana Bachard pressionava Bamba du

Ponthieu però a l’entrada del revolt sud l’esforç li passava factura i abandonava la lluita, quedant un altre pic Bamba du Ponthieu com a capdavantera. Vendetta Royale seguia l’estela de la capdavantera. A 500 metres de la conclusió Veneon començà a rematar, intentant agafar els llocs capdavanters, però Bamba du Ponthieu i

Vendetta Royale s’avançaven a la resta de participants, protagonitzant una acarnissada lluita per la victòria. Vendetta Royale li treia el nas a Bamba du Ponthieu quasi a la linia de meta, guanyant a regnes de Jaume Forteza. Bamba du Ponthieu s’havia de conformar amb la segona posició. Totes dues marcaven una reducció d’1’14”5. Tercer arribava Bachar a 1’15”2.

VIDEO GRAN PREMI SENCERS I EGÜES

El Premi Dar Hanover, per a nacionals, per a cavalls nacionals de primer nivell, comptava només amb 9 participants i posava en joc un total de 6.000 euros en premis.

Dojo de Ladil va ser el gran dominador de la prova, després que Aquiles Duran marqués els primers compassos de carrera, però al primer revolt ja es col·locava davant el de la Quadra Ladil, seguit en tot moment per Aquiles Duran. Als darrers metres Dojo de Ladil esprintava, adjudicant-se la victòria a 1’15”1 menat per Jaume Fluxà. Segon era Enemic i tercer De Blai

VIDEO PREMI DART HANOVER