JOAN ROS GUANYA RITZ DU BOCAGE AL MUNICIPAL DE MANACOR

La pista de l’hipòdrom de Manacor ha estat l’escenari d’un dels esdeveniments més esperats tant per a aficionats al trot com per a aficionats a l’atletisme, el duel “L’home contra el cavall”, cursa que ha enfrontat l’atleta manacorí Joan Ros amb el cavall Ritz du Bocage, a regnes d’un altre manacorí, Jaume Fluxà.
La prova, que s’havia de disputar el mes d’abril i que quedà ajornada a causa de la COVID-19, ha transcorregut seguint la nova normativa sanitària, amb aforament limitat a 500 persones i totes les mesures de prevenció del virus.
Ha estat un duel molt emocionant, que s’ha decidit als darrers metres. El cavall ha sortit llançat, augmentant progressivament el ritme a mesura que avançava metres. A mitjan recorregut el cavall marcava 28’53”, és a dir, una reducció quilomètrica d1’11”3, moment en el qual Joan Ros començava el seu recorregut. El cavall ha esprintat amb força i cavall i corredor arribaven quasi al par a la meta, guanyant l’atleta sobre l’animal. Joan Ros ha marcat 55’56”, una mitjana quilomètrica d’1’09”5 mentre que el cavall ha passat la línia de meta amb un temps de 56’65, és a dir una reducció d’1’10”8.
Després de la prova el Conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha lliurat un trofeu a Joan Ros mentre que el batlle de Manacor, Miquel Oliver li ha donat a Jaume Fluxà. El cavall, a més d’un trofeu ha rebut una manta commemorativa.

JOAN ROS VS RITZ DU BOCAGE - JME. FLUXÀ