SWEDISHMAN GUANYA EL GRAND PRIX DES BALEARES

El cavall de Thierry Duvaldestin exerceix el seu paper de favorit

L’hipòdrom Son Pardo acollí una de les jornades de carreres més importants del calendari Premium de la temporada, amb el Grand Prix des Baleares com a prova destacada.
En ella tretze cavalls de raça francesa, nou traslladats expressament des de França per a l’ocasió i quatre residents a les Illes, s’enfrontaren sobre 2.650 metres per optar als 50.000 euros que posava en joc la carrera. Va ser una jornada amb bon ambient i una bona afluència de públic que, fins i tot, es traslladeren des de les illes veïnades per a assistir a l’esdeveniment.

Només llançar-se el cotxe de sortida es situà davant Sthieric, que es va mantenir una bona part del recorregut davant. Ulexa ses Planes el seguia i Roc de Cossio rodava a la seva esquena. Sierra Leone, que havia quedat a la cua del pilot anà avançant posicions a la recta d’enfront, fins situar-se davant. Des d’aquí marcà la pauta, mentre el favorit seguia el ritme des de la part exterior. Als darrers metres el gran favorit va rematar amb força, imposant-se sense cap mena de problema fent un temps d’1’14’’4 amb Thierry Duvaldestin a les regnes. Segona va ser Solea Rivelliere, que coneix molt bé la pista palmesana d’edicions anteriors de la carrera. Sierra Leone va ser la tercera en trepitjar la meta.

lliurament-prix-des-baleares

Però El Grand Prix des Baleares no era l’única prova Premium del programa, el Grand Prix de Moët &Chandon, per a trotons francesos de menor categoria, i el Grand Prix Paris Turf, per a alguns dels millors cavalls nacionals del moment, completaven l’oferta de carreres sobre les quals apostar per als francesos.
A la primera guanyà Soleil des Loups, en un passeig triomfal per la pista palmesana. El de la Quadra Qualitrot s’imposà a 1’16’’9 amb Guillem Andreu. A la segona el guanyador la corona va ser per Venenos Mar a 1’22’’3 amb Miquel Mestre.

Per posar el fermall d’or a la reunió, el Club de Minitrot cedí els seus ponis als mateixos menadors del Grand Prix des Baleares per que es poguéssin prendre la revenja d’una manera distesa i divertida. Aquest bon ambient es traslladà tot d’una al públic assistent, que no dubtà en animar als competidors com si de la millor prova de la reunió es tractés.
Després d’un parell de sortides nul·les començà la prova, a la qual s’imposà Pinta, menada per Manu Allard, que celebrà la victòria amb eufòria. Segona, a regnes de Thierry Duvaldestin va ser Venus, que havia comandat part del recorregut. Tercera, amb el local Miquel Àngel Binimelis, va ser Lucia. Acabada la prova tots els participants reberen un obsequi de part del Club, a més d’un trofeu al guanyador.

pinta-manu-allard-ponis

lliurament-ponis