TREBOL GUANYA A LA SEVA TORNADA A MALLORCA

El crac nacional s’acomiada del seu entrenador amb una victòria a Son Pardo

L’hipòdrom Son Pardo visquè la seva jornada més emotiva, amb la disputa del Critèrium Nacional amb un participant d’excepció, el crac nacional Trebol, que tornà a Mallorca després de sis anys residint a França i competint als millors hipòdroms d’Europa. Una carrera doblement motiva, ja que era l’acomiadament de Biel Pou, el seu entrenador i menador d’ençà que era un poltre.

La carrera, que tenia un recorregut de 3.150 metres, tingué com a gran dominador a Biskit Silva, seguit per Un d’en Fliper i Trebol. Aquestes posicions es mantingueren sense canvis fins als darrers 700 metres, moment al qual Viude IR començà a avançar posicions des de les darreres places del pilot. Biskit Silva aguantà la primera plaça fins a 500 metres de la conclusió, moment en el qual Trebol decidí atacar, encara que el de la Penya Bonanza mostrava oposició. A la recta de tribuna Trebol canvià de ritme, passant davant i aixecant a una tribuna plena de gent que es volcà amb el crac menorquí que aturava el crono a 1’18”9. Biskit Silva aguantà la segona plaça i Burinot va fer- se amb la tercera.

Després de la carrera l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i la Federació Balear de Trot feren un homenatge a Trebol, Biel Pou i el seu propietari, Pau Salord.

GPRIXDESBALEARES2017EM2A4848-ENTREGA-TROFEOEl Grand Prix des Baleares era la carrera que més doblers posava en joc de la reunió, un total de 50.000 euros a repartir entre els vuit primers classificats. Ritz du Bocage es col·locà davant a la sortida, seguit per Uppercut de Manche i Swedishman.

Shedishman, guanyador l’any passat, passà davant al pas de tribuna, posició que no abandonà fins a la darrera recta. En segona posició s’anaren alternant Un Nuage d’Osmoz, Anna Mix i Uppercut de Manche, però a 500 metres del final Anna Mix contraatacà, recuperant a poc a poc els metres que necessitava per posar en perill la posició capdavantera de Swedishman. La victòria no es decidí fins a la mateixa meta, entre Anna Mix i Swedishman. Finalment va ser l’egua de Franck Nivard qui s’imposava a 1’15”7, seguida per Uppercut de Manche a 1’15”8 i Swedishman, que finalment era tercer.